Ondanks dat krachtraining vergeleken met andere sporten een relatief veilige sport is, is het nog steeds zo dat er veel blessures te voorkomen zijn door te focussen op een goede techniek. Een belangrijke leerstijl om techniek snel en veilig aan te leren wordt echter vaak vergeten. Benieuwd welke dit is? 

Ieder persoon heeft een voorkeursstijl waarmee hij/zij het beste een trainingstechniek aanleert. Sommige mensen leren door vragen te stellen, anderen door juist dingen te doen. Om sneller technieken aan te leren is het van belang dat je weet hoe je hersenen informatie op nemen en opslaan.

Schermafbeelding 2018-01-16 om 16.29.44
Onze hersenen zijn verdeeld in twee helften. De linker hersenhelft zorgt voor het denken en horen en de rechter hersenhelft voor het voelen en zien. Als het gaat om het aanleren van techniek dan vergeten we vaak te zien hoe wij nu zelf bewegen (visueel). Mensen die een dominante rechterhersenhelft hebben kunnen er dus veel voordeel uit halen om hier extra aandacht aan te besteden. Film jezelf vanuit verschillende aanzichten en beoordeel wat je ziet. In onze studio hebben wij een videofeedback systeem tot onze beschikking zodat je met of zonder je trainer kunt beoordelen hoe je beweegt. Train je vanuit een sportschool vraag dan of iemand anders je kan filmen. Wees slim met en zuinig op je lichaam.